Beginnen met een slim Zigbee-systeem

Ontdek wat je nodig hebt om te beginnen met jouw eerste slimme Zigbee verlichtingssysteem

De basis

Wat je nodig hebt:

1. Slimme Zigbee-lampen
  2. Een bridge
  3. Een router met WiFi verbinding
  4. De Innr app of slimme schakelaar

Hoe sluit je je Zigbee lampen aan

1. Start de Innr app op je telefoon en zorg dat je verbinding hebt met je WiFi-netwerk
  2. Gebruik de app om je bridge te vinden
  3. Stel je favoriete lichtscènes in voor elke gelegenheid.

Wat is Zigbee?

Innr lampen zijn Zigbee gecertificeerd, en daar zijn we trots op. Maar wat is Zigbee, en waarom is Zigbee belangrijk?

Zigbee is gericht op radiofrequentie (RF) toepassingen die een lage datasnelheid, lange levensduur van de batterij en een veilig netwerk vereisen. Voor elk systeem dat gebruikt wordt in domotica, is het hoofddoel om menselijke inspanning te verminderen door verschillende apparaten op afstand te bedienen.

Waarom een bridge gebruiken om je slimme verlichting te bedienen?

De bridge is het hart van je slimme verlichting systeem, en alle grote slimme systemen gebruiken een bridge om te praten met slimme producten. Met de Innr bridge sluit je je slimme verlichting aan op het Innr systeem en kun je deze bedienen met de gratis Innr app op jouw smartphone of tablet. Je kunt tot wel 30 slimme lampen bedienen! In plaats van het WiFi-netwerk te belasten zoals bij WiFi-bulbs, creëren de Zigbee lampen een mesh netwerk, wat het signaal vergroot. Hoe meer, hoe beter!

Zigbee-kwaliteit slimme verlichting zonder een bridge, is dat mogelijk?

Als je echt geen bridge wilt, maar toch je lampen wilt bedienen met het betrouwbare ZigBee protocol, dan kan je kiezen voor de Innr Remote Control. Met deze Remote Control kan je tot 10 lampen bedienen zonder tussenkomst van een Bridge. Om de Remote Control te installeren bij je slimme lampen volg je de volgende stappen:

1. Sluit de Remote Control aan op een slimme lamp door deze dicht bij een lamp te houden (afstand <5 cm) en vervolgens tegelijkertijd de knoppen “Program” en “+” ingedrukt te houden; de groene LED zal langzaam knipperen.
  2. De lamp zal nu reageren door één of twee keer te knipperen. Ongeveer 10 seconden later zal de lamp opnieuw één of twee keer knipperen om aan te geven dat de koppeling met de Remote Control geslaagd is. Je kan de lamp nu bedienen.
  3. Herhaal dit proces met alle lampen die je met de Remote Control wilt koppelen. Je kam tot 10 lampen koppelen aan één enkele Remote Control.

Voordelen

• Betere verlichting met slechts 10% van de energie

Omdat onze slimme verlichtingsoplossingen gebruik maken van efficiënte LED-technologie bespaar je een ton aan energie. Door de LED’s te dimmen bespaar je nog meer. Dit helpt niet alleen het milieu, het bespaart je ook geld en verdient de installatiekosten terug.

• Geen dure LED-dimmers nodig

Ja, al onze slimme lampen kunnen worden gedimd. En het beste is: je kan dit draadloos doen. Dat betekent dat je geen dure (muur)dimmers hoeft te installeren. Gebruik gewoon de app en je dimt je lichten naadloos, zonder flikkeren of ruis.

• Verwar inbrekers (en buren)

Ga je een tijd van huis weg? Stel de vakantiemodus in om je Innr verlichting sporadisch aan en uit te laten gaan. Dit zal potentiële inbrekers verwarren en maakt het moeilijk om te zien of je thuis bent of niet.

Leer meer

• Stel miljoenen kleuren in vanuit de palm van je hand

Waarom zou je het alleen bij aan of uit en licht of donker houden? Maak het leuker door Innr producten te kiezen met wel 16 miljoen beschikbare kleuren. Geef elke kamer een persoonlijk tintje en creëer scènes voor elke gelegenheid.

Zie producten

Quick answers

Kan ik mijn eigen lampen blijven gebruiken?

Ja, je kan je eigen armaturen blijven gebruiken! Wij zorgen ervoor dat je ze in een heel nieuw licht gaat zien. Innr gebruikt verlichtingsproducten met een speciale ingebouwde RF-chip zodat ze kunnen communiceren met de Innr Bridge. Om het maximale uit je slimme verlichtingssysteem te halen, vervangt je je oude gloeilampen door Innr gloeilampen, kaarsen en spots. Daarnaast kan je met de Innr Smart Plug jouw huidige armaturenlijven gebruiken die geen E14, E27 of GU10 fitting hebben. De Smart Plug kan ze echter niet dimmen, alleen aan- en uitzetten. Bovendien kunnen bijna alle apparaten die op het lichtnet zijn aangesloten draadloos worden bediend door ze met een Smart Plug op jouw slimme systeem aan te sluiten!

Ik heb al (muur)dimmers. Kan ik die gebruiken?

Nee. In feite kan je beter geen Innr licht met een dimmer installeren, omdat de lampen niet om kunnen gaan met de elektronische aansturing vanuit de dimmer, ook al zou je deze op vol aan zetten. De kans is groot dat het Innr licht gaat flikkeren, en zelfs als dat niet het geval is, is de kans groot dat de draadloze aansturing van het Innr systeem ernstig wordt verstoord door het gebruik van dimmers. De bridge in het Innr systeem zelf is eigenlijk ‘één dimmer voor je hele huis’ waarmee je – in combinatie met de Innr App – de lichtintensiteit van elke lamp afzonderlijk of alle lampen in een ruimte samen kan regelen door middel van zogenaamde ‘scenes’.

Kan ik Innr verlichting buiten gebruiken?

Het is niet de bedoeling dat lampen gemaakt voor binnen, buiten gebruikt worden. Maar er zijn uitzonderingen als het gaat om regen- en vochtbestendige armaturen. De bulbs, candles en GU10’s zouden daar prima in moeten kunnen, net als gewone ledlampen. De lampen kunnen echter moeilijker te bedienen zijn vanwege de grotere afstand tussen de lampen en de Bridge. Bovendien zijn buitenarmaturen vaak gemaakt van metaal, wat het signaal kan verstoren en het moeilijker kan maken om de lampen te bedienen. We weten dat je Innr wil gebruiken om elke hoek van jouw huis te verlichten, ook jouw tuin. Daarom hebben we verschillende soorten buitenarmaturen op de markt gebracht, die regenbestendig zijn en je tuin een prachtig tintje kunnen geven!

Moet ik in de kamer zijn om Innr te bedienen?

Nee, dat hoeft niet! Een groot voordeel van het bedienen van Innr met jouw smartphone of tablet via WiFi, is dat je het kan gebruiken waar je maar wilt! Zolang zowel je apparaat als je huis verbonden zijn met het internet, en je Bridge ook voorzien wordt van internet en stroom, kan je de lampen bedienen van over de hele wereld! Met de slimme schakelaars kun je ook hele kamers bedienen, al moet je hier wel voor in de buurt zijn. Als je nieuwe lampen wil toevoegen met de app, moet je verbinding hebben met jouw WiFi-thuisnetwerk.

Hoeveel lampen kan ik koppelen met één Innr Bridge?

Je kunt tot 30 lampen koppelen en bedienen met de Innr Bridge. Een gemiddeld huis heeft tussen de 30 en 60 lampen geïnstalleerd. Als je toch meer dan 30 lampen wilt installeren, kun je gemakkelijk een tweede Bridge aan de app koppelen en nogmaals 30 lampen toevoegen!

Wat is het verschil tussen bediening via WiFi en bediening via Zigbee?

Werken via Zigbee vereist een bridge of een hub. WiFi heeft dat niet nodig. WiFi heeft wel het nadeel, dat als je meer dan 10 lampen aan de Innr app toevoegt, de kans groot is dat je je WiFi netwerk overbelast. We raden het daarom niet aan om meer dan 10 lampen te verbinden. Als je toch graag meer dan 10 lampen wilt installeren, is het beter om meteen bij Zigbee te beginnen.

Kan ik mijn Zigbee systeem uitbreiden met WiFi lampen?

Ja, dat kan. De Innr app ondersteunt zowel Zigbee als WiFi lampen. Voor de Zigbee lampen heb je wel een Bridge nodig. Je kunt ook zowel Zigbee als WiFi lampen koppelen aan een van onze slimme schakelaars en ze als één groep bedienen.