Innr Zigbee lampen verbinden met Echo Plus of Echo Show (2nd gen)

Echo Plus en Echo Show (2nd gen) hebben beide een ingebouwde hub die naadloos aansluit en samen met Innr lampen aanstuurt. Je hebt dus geen aparte (Innr) Bridge nodig.

Innr Smart Zigbee lampen zijn zeer aanpasbaar: ze sluiten naadloos aan op Amazon Echo Plus of Echo Show (2nd gen). Leer hoe je Innr Zigbee lampen kunt koppelen met je Echo Plus of Show met ingebouwde hub. Goed om te weten: Alexa kan nog geen Nederlands verstaan, maar wel Engels. Geef dus in het Engels commando’s om verwarring bij Alexa te voorkomen.

Hoe koppel je een Innr Zigbee lamp aan Echo Plus of Echo Show (2nd gen)

Stap 1: Voorbereiding

Begin met je licht aan. Dit zal twee keer knipperen om aan te geven dat het klaar is om gekoppeld te worden

Stap 2: Zoek naar lampjes

Zeg vervolgens: “Alexa, discover’. Jouw Echo zal antwoorden: “Starting discovery. This…”

Stap 3: Koppelen

Zet je Innr lamp uit en aan. Als je meerdere lampen tegelijk wilt koppelen, zet je ze één voor één uit en aan. Je lamp zal ademen als hij is opgepikt door je Echo.

Stap 4: Aanpassen en bedienen

Alexa vertelt je wanneer het zoeken is voltooid. Je kan testen hoe je moet bedienen door te zeggen: “Alexa, turn off first light”. Daarna kan je beginnen met het aanpassen van jouw licht in de app.

Quick answers

Waarom knipperen de lichten?

Als jouw lichten knipperen, moeten je lichten nog aan je brug gekoppeld worden. Dit is nodig om er zeker van te zijn dat je de enige bent die je lichten bedient, en niet jouw buurman (en vice versa!). Zolang een lamp niet aan een bridge is gekoppeld, zal deze bij het aanzetten een paar seconden knipperen. Om één of meerdere lampen met je bridge te verbinden, laat je de bridge via de app naar lampen zoeken, en zet je ze één voor één aan en uit. Elke lamp knippert even als hij wordt aangezet omdat hij nog niet is verbonden, maar hij wordt binnen 4 seconden gevonden door de bridge en knippert nog een keer om aan te geven dat hij is verbonden.

Hoe zet ik mijn lampen in pairing mode?

Zet de lampen uit en weer aan, of in het geval van de Smart Plug (SP 120), houd je de uit/aan-knop 5 seconden ingedrukt. Zolang de lamp niet op een bridge is aangesloten, knippert hij even na het inschakelen. In die tijd zoekt hij naar een bridge die ook in pairing mode staat.

Kan ik het lampje resetten en het op een andere bridge of Remote Control aansluiten?

Ja, door het lampje 6 keer snel achter elkaar uit en aan te zetten, wordt het handmatig gereset. De lamp zal twee keer knipperen als dit gelukt is. Zie onze YouTube instructie.