Innr Zigbee lampen verbinden met Philips Hue*

*Werkt niet met de Apple HomeKit of Hue Entertainment functionaliteit (Sync)

Innr Smart Zigbee lampen zijn zeer aanpasbaar: ze sluiten naadloos aan op Philips Hue. Leer hoe je je Innr Zigbee lampen kunt koppelen met je Hue bridge.

Hoe koppel je een Innr Zigbee lamp aan een Philips Hue bridge

Stap 1: Voorbereiding

Start de Hue app, ga naar “Instellingen” en kies “Lampconfiguratie”. Kies vervolgens rechtsonder voor “+” en vervolgens voor “Zoeken”.

Het is handig om eerst de zoekmodus te starten voordat je de lamp aan doet. Dan wordt de lamp sneller gevonden door de Bridge.

Stap 2: Zoek naar lampen

Zet vervolgens de Innr lamp uit en weer aan. De lamp zal twee keer knipperen, wat aangeeft dat hij aangesloten kan worden.

Stap 3: Verbinden

Als de bridge het lampje heeft gevonden (dit is een kwestie van seconden), knippert het lampje nog een keer om te bevestigen dat het gekoppeld is met de bridge.

Stap 4: Instellen en bedienen

Even later is de lamp zichtbaar in de Hue app en kun je hem bedienen. Dit kan wel even duren!

Snelle antwoorden
Waarom kan ik de lamp niet vinden in de app als ik hem aanzet en ernaar zoek?

Probeer de volgorde om te keren: start eerst het zoeken in de app en zet dan de lamp uit en aan.

Kan ik de lamp resetten en aansluiten op een andere bridge of Remote Control?

Ja, door de lamp 6 keer snel achter elkaar uit en aan te zetten, wordt hij handmatig gereset. De lamp zal twee keer knipperen als dit gelukt is. Zie onze YouTube instructie.

Hoe weet ik of een lamp buiten het bereik van de bridge is?

De app geeft dan aan dat hij onbereikbaar is. Het kan zijn dat de lamp erg ver van de brug is geplaatst of dat er geen andere lampen in de buurt zijn om signalen door te geven. Een andere mogelijkheid is dat de lamp geen stroomaansluiting heeft.

Ik heb al (muur)dimmers. Kan ik die gebruiken?

Nee. In feite kan je beter geen Innr licht met een dimmer installeren, omdat de lampen niet om kunnen gaan met de elektronische aansturing vanuit de dimmer, ook al zou je deze op vol aan zetten. De kans is groot dat het Innr licht gaat flikkeren, en zelfs als dat niet het geval is, is de kans groot dat de draadloze aansturing van het Innr systeem ernstig wordt verstoord door het gebruik van dimmers. De bridge in het Innr systeem zelf is eigenlijk ‘één dimmer voor je hele huis’ waarmee je – in combinatie met de Innr App – de lichtintensiteit van elke lamp afzonderlijk of alle lampen in een ruimte samen kan regelen door middel van zogenaamde ‘scenes’.

Kan ik de Innr lampen bedienen met Apple HomeKit of Siri, net als Hue lampen?

Nee, Apple staat niet toe dat je niet-Philips lampen bedient met de HomeKit via de Hue bridge. Je kan Innr verlichting bedienen met de Hue app, Remote Control en sensoren.

Is het mogelijk om de firmware van Innr lampen te updaten via de Hue bridge?

Helaas niet. Onze Zigbee apparaten ondersteunen Zigbee OTA, wat “Over The Air” upgrade betekent, dus ze ondersteunen wel om via Zigbee over the air geüpgraded te worden. Echter, om een software upgrade toe te passen op een Zigbee apparaat, moet de bridge (ook wel hub genoemd) van het Zigbee netwerk het bestand eerst downloaden van een server op het internet, en het dan met Zigbee naar het Zigbee apparaat sturen.

In principe hebben onze apparaten geen software upgrade nodig. Ze werken allemaal zonder problemen met alle grote hubs, en als zodanig hebben ze geen upgrade nodig. Het kan echter weleens voorkomen dat we toch komen met een software upgrade als er problemen blijken te zijn die we hiermee kunnen oplossen.

Daarom hebben we met Signify, eigenaar van het merk Hue, besproken of het voor ons mogelijk is om software-upgrades voor onze apparaten via hun systeem te distribueren. Veel van onze klanten zijn namelijk eigenaar van een Hue-systeem, dus is het logisch om dit te doen. Helaas is Signify op dit moment niet bereid om ons dit toe te staan.

Het is gelukkig niet zo dat jij als klant hoeft te zitten met je Innr product zonder mogelijkheid tot een beschikbare software upgrade. We kunnen in dit geval meestal een oplossing voor je vinden. Heb jij een apparaat dat niet goed werkt, laat het ons dan weten. Dan kunnen wij voor je controleren of er een update beschikbaar is voor je Innr apparaat. Je kunt ons bereiken door een mail te sturen naar service@innr.com.

Not finding what you need?